Concluzii dupa Conferinta Internationala Toastmasters

Week-end-ul acesta a avut loc prima Conferinta Internationala Toastmasters din Romania. Conferinta a fost sustinuta de catre Tony Achmat, un speaker cu peste 30 de ani de experienta, originar din Australia. Am avut parte de training-uri din partea lui, in care am invatat cum sa ne prezentam atunci cand cunoastem oameni noi, si cum sa…

By.

min read

680332_10151082205591008_160967452_o

Week-end-ul acesta a avut loc prima Conferinta Internationala Toastmasters din Romania.

Conferinta a fost sustinuta de catre Tony Achmat, un speaker cu peste 30 de ani de experienta, originar din Australia. Am avut parte de training-uri din partea lui, in care am invatat cum sa ne prezentam atunci cand cunoastem oameni noi, si cum sa facem o prezentare de succes, dar ne-a invatat si lucruri legate de Toastmasters, cum sa crestem calitatea discursurilor, si cum sa devenim mai eficienti la intalniri ca organizatori. Aceste lucruri le vom aplica cat de curand in clubul nostru.

Am invatat ca este foarte important ca un speech sa fie bine pregatit, conform manualului de Competent Comunicator, dar si sa se incadreze in timpul alocat temei.

Pe parte de leadership am invatat cat de important poate fii contactul vizual cu publicul atunci cand vorbesti cu cei din sala si ce sa faci atunci cand cineva a vorbit destul (nu il privesti si ii arati causul palmei).

Am avut parte de concursuri de discursuri: Table Topics, evaluari si discursuri pregatite din timp.

Din echipa de evaluatori a facut parte Florin Tabirca, iar clubul a fost reprezentat de catre presedinte, Paul Avram. Au mai fost prezenti: Mihaela Hurezeanu si eu: Dragos Toma.

La Table Topics, am participat si eu (Dragos Toma) si pot spune ca Tony a vrut sa fim creativi. Ne-a dat un subiect vag (toti am avut acelasi subiect): Driving Innovation. Fiecare l-a interpretat diferit. Am avut 30 de secunde (se contoriza din momentul in care spuneam ceva) ca sa ma gandesc, l-am dus inspre toate sensurile care imi treceau prin minte, in final, am hotarat sa vorbesc despre avantajele utilizarii apei pe post de combusibil, in locul benzinei. Alice Puricica de la Toastmasters Timisoara a castigat aceasta proba, povestindu-ne cum a ajuns la Conferinta cu masina (o adevarata aventura).

Calitatea discursurilor a fost una ridicata, discursurile reusind sa captiveze publicul. Reuseau sa te treaca prin ras de-ti venea sa cazi pe spate, melancolie, bucurie, tristete , cei mai sensibil dintre noi neputand sa-si stapaneasca lacrimile. De data aceasta tot Alice de la Toastmasters Timisoara a castigat primul loc.

Mai jos puteti vedea poze de la eveniment. In final va marturisesc ca de-abia astept urmatoarea conferinta!

Participantii de la Table Topics

Tony Achmat si strambaciosii

One response to “Concluzii dupa Conferinta Internationala Toastmasters”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *