Despre Toastmasters Bucureşti

Cei mai mulţi oameni, atunci când sunt confruntaţi cu posibilitatea de a lua cuvântul în public, se simt inconfortabil. Într-unul dintre sketch-urile sale, Seinfeld spunea:

“Teama cea mai mare a omului este teama de a vorbi în public, teama de moarte se află abia pe locul al doilea.”

Cu alte cuvinte, la o înmormântare, preferi să fii în cosciug şi să se vorbească despre tine decât să fii cel care trebuie să rostească discursul funebru.

Cu toate astea, abilitatea de a vorbi cu încredere în faţa unui public precum şi abilitatea de a conduce cu eficienţă o echipă pentru atingerea unor obiective precise se numără printre condiţiile de bază pentru a obţine ceea ce doreşti, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală. De aceea a fost inființată organizația non-profit Toastmasters International, cu scopul de a-şi ajuta membrii să își dezvolte abilități de vorbit în public și leadership.

Clubul Toastmasters Bucureşti, club bilingv (română si engleză), a fost înfiinţat în anul 2010 şi a avut o activitate constantă, ţinând şedinţe săptămânale.

În prezent, Clubul îşi desfăşoară şedinţele în fiecare zi de marti, de la 19:00, la Tineretului Training, Str. Lânăriei, nr. 77 , interfon “TT” (Tineretului Training), etaj 2,  Bucuresti.

Cum înveţi la Toastmasters?

La Toastmasters nu există profesori, membrii învaţă “văzând şi făcând”, cu ajutorul manualelor şi al evaluărilor primite de la ceilalţi. Procesul de evaluare vizează atât discursurile – pregătite sau improvizate – dar şi modalitatea de îndeplinire a rolurilor asumate în cadrul şedinţei. Eficacitatea formulei de învăţare propuse de Toastmasters este susţinută şi de faptul că, în prezent, mai mult de 40% dintre cluburile înfiinţate în întreaga lume funcţionează în cadrul unor companii.

În general un club are între 20 şi 40 de membri activi, care se întrunesc săptămânal sau bilunar pentru a învăţa şi practica tehnici de prezentare şi leadership.

Fiecare întâlnire durează aproximativ 2 ore. Există mai multe tipuri de discursuri şi există roluri pentru fiecare membru.

Cei care se înscriu într-un club Toastmasters dobândesc abilităţi de comunicare și leadership cu ajutorul programului educţional “Pathways”, care presupune parcurgerea unor proiecte concepute special pentru a asigura însuşirea şi practicarea abilităţilor de bază în domeniul oratoriei şi nu numai.

Cum se defăşoară o întâlnire la Toastmasters Bucureşti?

  • Deschiderea şedinţei
  • Secţiune de discursuri pregătite
  • Pauză
  • Secţiune de discursuri improvizate
  • Sesiune de evaluare a discursurilor
  • Programarea rolurilor pentru întâlnirile următoare

Totul durează de la 18:45 până la 21:00.

Ce trebuie să faci pentru a te înscrie

Pentru a şti dacă Toastmasters este cea mai bună soluţie pentru tine, poţi să participi gratuit la cel mult 3 dintre întâlnirile noastre săptămânale. Dacă îţi place şi vrei să devii membru Toastmasters Bucureşti, va trebui să completezi un formular şi să achiţi taxele de înscriere. 

Deoarece membership-ul se plătește pe semestre (în lunile martie și septembrie se achită taxele pentru urmatorul semestru), membri care se inscriu la mijlocul unui semestru vor achita membership-ul doar pentru lunile rămase până la semestrul următor. De aceea, trezorierul clubului te va ajuta cu calcularea sumei respective, care in principiu va fi de 100 de lei per lună calendaristică, plus 20$ taxa de membru nou, care se achită o singură data și include materialele educaționale dintr-un Pathway la alegere. 

Cum tinem legatura?

Pentru mai multe anunțuri si poze de la cele mai recente sedințe ale noastre, ne poti vizita şi pe pagina noastra de Facebook, unde ne poti lăsa un mesaj daca ai intrebari, sau poti completa formularul nostru de contact.