Intrebari frecvente

Cand este urmatoarea voastra sedinta?

Sedintele sunt in fiecare marti, in fiecare saptamana. Ca sa fii sigur daca o sedinta se tine sau nu, precum si limba in care se va tine sedinta, te invitam sa dai like la pagina noastra de Facebook pentru a primi notificari. Fiecare sedinta are un eveniment pe Facebook dedicat.

Imi trebuie invitatie?

Nu, dar daca vii la invitatia unui coleg de-al nostru, ne poti spune cum il cheama.

Trebuie sa pregatesc ceva sau in prima sedinta doar asist?

Trebuie sa fii pregatit sa te simti bine, alaturi de oameni inventivi si plini de energie.

Cat dureaza acest curs de vorbit in public?

Toastmasters nu este un curs, este un club. Diferenta dintre curs si club este ca un curs se termina dupa o perioada stabilita (6 luni, un an, etc.), pe cand la un club poti veni de cate ori vrei, atata timp cat iti face placere si ai ceva de castigat din asta. Pentru a te ajuta sa cresti, la inscriere vei primi doua manuale puse la dispozitie de Toastmasters International: “Competent Communicator” si “Competent Leader”, unde vei gasi lectii despre vorbit in public si leadership. Dupa terminarea lectiilor din aceste manuale, urmeaza si alte manuale avansate despre care vei afla mai multe de la colegii nostri.

Ce este mai exact “Table Topics”?

Table Topics este o sectiune foarte amuzanta. Practic, trebuie sa vorbesti intre 1-2 minute despre un subiect la prima vedere, pentru care ai 10-30 secunde la dispozitie ca sa te pregatesti.

Un membru al clubului va face mai multe biletele cu diferite subiecte (ce pot include sa vorbesti despre mancarea preferata, sa vinzi un pix, sa vorbesti despre calatoria ideala) si apoi cine doreste vine si alege unul din aceste bilete.

Ce sunt discursurile pregatite?

Un discurs pregatit este acel discurs pe care membrii clubului l-au pregatit cu mult timp dinainte, pe baza manualelor Toastmasters, si pe care sunt gata sa-l prezinte in fata celorlalti membri. Durata unui astfel de discurs poate varia intre 5 si 25 de minute.

Ce este evaluarea?

Sectiunea de evaluare este foarte importanta pentru fiecare membru pentru ca ofera un feedback obiectiv si creativ ce duce la perfectionare.  Evaluarea tine de gramatica, limbajul trupului, energia discursului, contactul vizual cu publicul, miscarea scenica, captarea atentiei, etc.

Este important de retinut ca aceste evaluari sunt obiective si sunt din punctul de vedere al evaluatorului.

De ce se pune accent pe durata discursurilor?

Este foarte important sa avem o limita de timp atunci cand tinem un discurs si in Toastmasters fiecare rol are o limita de timp. Se spune ca un bun vorbitor in public isi organizeaza foarte bine timpul unui discurs si din cauza asta, folosind aceste limite, ne obisnuim sa fim atenti si la timp.