Intrebări frecvente

Când este urmatoarea voastră ședință?

Sedintele sunt in fiecare marti, in fiecare saptamana. Ca sa fii sigur daca o sedinta se tine sau nu, precum si limba in care se va tine sedinta, te invitam sa dai like la pagina noastra de Facebook pentru a primi notificari. Fiecare sedinta are un eveniment pe Facebook dedicat.

Îmi trebuie invitație pentru a participa la ședințe?

Nu, dar daca vii la invitatia unui coleg de-al nostru, ne poti spune cum il cheama. De asemenea nu trebuie sa te inscrii nicaieri pentru participare si nici nu e nevoie de completarea vreunui formular. Te incurajam totusi sa dai “going” la evenimentul de pe Facebook daca asa ai auzit de noi.

Trebuie să pregatesc ceva sau în prima ședință doar asist?

Trebuie sa fii pregatit sa te simti bine, alaturi de oameni inventivi si plini de energie. Vei avea posibilitatea, daca doresti, sa iti testezi abilitatile de vorbit in public si sa iesi din zona de comfort prin participarea la discursuri improvizate.

Cât durează acest curs de vorbit in public?

Toastmasters nu este un curs, este un club. Diferenta dintre curs si club este ca un curs se termina dupa o perioada stabilita (6 luni, un an, etc.), pe cand la un club poti veni de cate ori vrei, atata timp cat iti face placere si ai ceva de castigat din asta. Pentru a te ajuta sa cresti, la inscriere vei primi materiale educationale pe care le vei parcurge in ritmul tau, primind ajutor de la colegii din club. Tot la inscriere, vei fi invitat sa iti alegi un mentor personal dintre membrii mai avansati din cardul clubului, care sa te ghideze si sa te ajute sa te familiarizezi cu Toastmasters.

Cum se desfășoară discursurile improvizate?

Discursurile improvizate, sau “Table Topics” este o sectiune foarte amuzanta. Practic, trebuie sa vorbesti intre 1-2 minute despre un subiect la prima vedere, pentru care ai 10-30 secunde la dispozitie ca sa te pregatesti.

Un membru al clubului va face mai multe biletele cu diferite subiecte ce pot include sa vorbesti despre mancarea preferata, sa vinzi un pix, sa vorbesti despre calatoria ideala, etc. La pauza din mijlocul sedintei, toata lumea din sala este invitata de carte Maestrul Discursurilor Improvizate (Table Topics Master) sa se inscrie pentru a participa, asa ca fii pe faza si accepta provocarea noastra de a vorbi “on the spot” !

Ce sunt discursurile pregătite?

Un discurs pregatit este acel discurs pe care membrii clubului l-au pregatit cu mult timp dinainte, pe baza materialelor educationale Toastmasters, si pe care sunt gata sa-l prezinte in fata celorlalti membri. Durata unui astfel de discurs poate varia intre 4 si 25 de minute. Tema discursului poate fi la alegere sau nu, depinzand de fiecare proiect educational in parte.

Ce este evaluarea?

Sectiunea de evaluare este foarte importanta pentru fiecare membru pentru ca ofera un feedback obiectiv si creativ ce duce la perfectionare.  Evaluarea tine de gramatica, limbajul trupului, energia discursului, contactul vizual cu publicul, miscarea scenica, captarea atentiei, etc.

Este important de retinut ca aceste evaluari sunt obiective si sunt din punctul de vedere al evaluatorului.